Vendar je tu ena nenavadna stvar. Ko sploh ne merim ravni pH in te bele kristale samo položim v merilno bučko v zamrzovalnik, dobim dvojno količino čistih belih kristalov. Danes sem pripravil skoraj enako količino reagentov in na enak način, ALE ko sem titriral pH-raven na 7, sem dobil le polovico kristalov. Mislim, da je nekaj na tem. Sedaj zvečer sem dal teh 20 ml kristalov v zamrzovalnik in so oranžni! polovica je videti, kot da bi lahko dobili samo olje, vendar sem preveril, da je prišlo do neke reakcije med oranžno raztopino in zgornjo plastjo belih kristalov, ki so se pojavili v približno 10 minutah. Prišel sem do zaključka, da ko narediš aldol s kislino in dobiš bazične kristale ter sploh ne titriraš pH-ravni, dobiš dvojno ali trojno količino metilfenilbutenona, in ko je to čez noč v zamrzovalniku, v zgornjo plast spustiš olje in to je to. Zato od zdaj naprej ne priporočam titracije pH-ravni.
P.S Oprostite, danes sem naredil nekaj metkatinona in sem zelo utrujen, zato se opravičujem za nejasno besedilo.
Zdaj grem spat.