Je tu však jedna zvláštnost. Když vůbec neměřím hladinu pH a jen dám ty bílé krystalky do odměrné baňky v mrazáku, získám dvojnásobné množství čistě bílých krystalků. Dnes jsem si připravila téměř stejné množství činidel a stejným způsobem, ALE titrovala jsem hladinu pH na 7, dostala jsem jen polovinu krystalů. Myslím, že na tom něco bude. Teď večer jsem dal těch 20 ml krystalů do mrazáku a jsou oranžové! polovina vypadá, že by mohla dostat jen olej, ale právě jsem si ověřil, že probíhá nějaká reakce mezi oranžovým roztokem a horní vrstvou bílých krystalů, které se objevily asi za 10 minut. Dospěl jsem k závěru, že když uděláte aldol s kyselinou a dostanete zásadité krystaly a vůbec netitrujete pH, dostanete dvojnásobné nebo trojnásobné množství methylfenylbutenonu, a když je to přes noc v mrazáku, vylijete olej do horní vrstvy a je to. Takže od této chvíle nedoporučuji titraci hladiny pH.
P.S Omlouvám se, dneska jsem dělal Methcathinone a jsem strašně unavený, tak se omlouvám za nepřehledný text.
Jdu teď spát.