Лизергинова киселина от ерготаминов тартарат

William D.

Expert
Reaction score
1,328
BY4x9RKlJy

1. Разтворете 175 g KOH в 1750 ml вода в колба с обем 5 литра, оборудвана с обратен хладник и тръба за подаване на газ. Ако не е необходимо устройство за разбъркване, то трябва да се отстрани и отвореното гърло да се запуши.
2. Сместа се загрява до 80 *С и се добавят 500 g ерготаминов тартарат. Температурата се поддържа на 80 *С в продължение на 2 часа.
3. Изсипете сместа в полиетиленова кофа от 5 галона (направена от същия материал като пластмасата), подадена с около 6 литра лед. Поставете кофата в охлаждаща смес, за да се охлади под 10 *С.
4. Неутрализирайте сместа, като добавите студена разредена сярна киселина до крайна точка конго червено (pH 4,2). Ще се види, че лизергиновата киселина и калиевият сулфат се утаяват.
5. Оставете да престои 2-3 часа, възможно е.
6. Разбийте филтърната утайка и я поставете в 2-литрова чаша.
7. Направете разтвор от 150 ml течен амоняк и 2,5 литра много студен сух денатуриран етанол и го добавете към реакционната смес.
8. Разбърква се в продължение на 1 час и се филтрира. Запазете филтрата и третирайте филтърния кек със сместа от амоняк и етанол, както е посочено по-горе.
9. Този втори екстракт се филтрира, а кекът се промива с 250 ml от амонячно-етаноловата смес.
10. Комбинират се филтратите и се изпаряват до пълна сухота със силен вакуум и леко нагряване. Не нагрявайте при твърде висока температура.
11. Продуктът се изстъргва от вакуумния съд и се поставя в хаванче.
12. Смесете 113 ml метанол с 38 ml вода и изплакнете продукта. Суспензията в разтвора се смила добре и се филтрира.
13. Измива се филтърната утайка и се изсушава на 80-85 *С при висок вакуум, за да се получат около 65-75 g кремавобял до сивобял прах. Това е монохидрат на лизергиновата киселина.

Last edited by a moderator:

Muktika

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
3
Подходяща ли е за това колба с кръгло дъно с две гърла - едно за термометъра и едно за рефлукса, нали?

Например тази е 6000 ml
MeLHfFKUkz

Muktika

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
3
Ani0IPBpDW

прорезът 14 съвпада, дължината на долната част е 16 см, подходящ ли е такъв термометър за измерване на тази колба?

Muktika

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
3
Необходима ли е за този, а и за по-нататъшния синтез в LSD, защитна маска?

mycelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
152
I would assume so. The ammonia and shit.Wouldnt want to breathe that.
Later on in the synthesis, you'll be using DCM and shit, again, you'll probably want to bee safe

Chemical Dream

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
2
Where do you get so much ergotamine

mycelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
152
Order it, on the dark web, or, culture the ergot and extract the ergotamine, and convert the other shit into ET, I'm not a chemist, but I assume this is correct(haven't read the book in a minute, it was Psychedelic Chemistry, by Michael Valentine Smith

Chemical Dream

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
2
OK thanks, I haven't seen any for sale here in the forum yet. Where do you get yours?

mycelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
152
Lol, I don't have any, I'm not a chemist. I just read ..
There are vendors in the reagent section who sell D-LAME for $250(usd) for 10g.
You turn the D-LAME into lysergic acid by hydrolysis, and use pybop and diethylmethylamine to couple diethylamine to the lysergic acid, recrystalized and acidify with d-tartaric acid.