Synteza metamfetaminy z P2NP (nie do użytku osobistego, tylko do celów badawczych !!)

ymaaah

Don't buy from me
Resident
Language
🇫🇷
Reaction score
57
Cześć chłopaki!

Znalazłem syntezę met przez P2NP, więc dzielę się tutaj! :)

Powtarzam : /!\ NIE DO UŻYTKU OSOBISTEGO LUB NIELEGALNEGO, TO TYLKO DO CELÓW BADAWCZYCH !!! /!\

Synteza metamfetaminy:

Głównym problemem związanym z syntezą metedryny jest pozyskanie prekursorów.
Według mojej wiedzy, najbardziej bezpośrednim prekursorem jest fenyl-2-propanon.
(niestety?) substancją kontrolowaną z Wykazu III. Nie ma
aktywności farmakologicznej, a mimo to DEA uznała za stosowne uregulować go około 1975 roku.
Pierwsza synteza, którą przedstawię, wykorzystuje go jako materiał wyjściowy. Właściwie
nadal można znaleźć tę substancję schowaną w magazynach na wielu uniwersytetach.
uniwersytetach, które prawdopodobnie zakupiły ten związek, zanim został on objęty kontrolą.
Mój przyjaciel natknął się na 500 ml wyprodukowanych przez Eastman Kodak w magazynie w Princeton.
Princeton. Kupiłem 100 ml, kiedy mieszkałem w Anglii wiele lat temu i zrobiłem
pierwszą reakcję z jego użyciem. Reakcję można zakończyć w około 6 godzin, uzyskując
około 60% wydajności; jestem biologiem, a nie chemikiem, więc ktoś, kto wie, co robi, prawdopodobnie mógłby to poprawić.
prawdopodobnie mógłby to poprawić.

Odczynniki:

1-fenylo-2-propanon: 20 gm

EtOH: 100 ml

Metyloamina 40% w wodzie: 100 ml

Folia aluminiowa: 20 gm

Chlorek rtęci II : 150 mg

Mieszać powyższą mieszaninę przez dwie godziny w kolbie okrągłodennej o pojemności 500 ml.
Zagęścić mieszaninę pod zmniejszonym ciśnieniem w temperaturze pokojowej. Przelać do lodowato zimnego
KOH (60 g w około 200 ml wody). Na tym etapie mogą wystąpić duże problemy.
się wydarzyć. Wydziela się dużo ciepła. Dodawać bardzo *powoli* i trzymać w
kąpieli lodowej. Ciepło spowoduje degradację produktu do bóg wie czego i może skończyć na suficie (jeśli będziesz ostrożny).
skończyć na suficie, jeśli nie będziesz ostrożny). Roztwór ekstrakcyjny z 125 x 3 ml
eteru etylowego. Odzyskać warstwę organiczną. Wyekstrahować eter za pomocą 3N HCl 25 x 3 ml.
Dodać 30 ml 6 N roztworu NaOH (zimnego) do roztworu kwasu, dodać więcej, jeśli roztwór nie jest bardzo zasadowy.
jeśli roztwór nie jest bardzo zasadowy. Ekstrahować roztwór zasadowy 25 x 3 ml eteru. Wysuszyć nad
bezwodnym siarczanem sodu, przefiltrować. Odfiltrować eter (destylować pod zmniejszonym ciśnieniem).
pod zmniejszonym ciśnieniem, ale nie jest to absolutnie konieczne) i
ponownie rozpuścić w bezwodnym eterze, 100-200 ml. Suchy gazowy HCl (zrobiony przeze mnie
wkraplając stężony HCl do stężonego kwasu siarkowego) przez mieszaninę, a metedryna HCl
powinna pojawić się jako biały puszysty proszek.

Odfiltrować metę i powtórzyć dla drugiego i trzeciego zbioru. Kolejne zbiory mogą być różowe lub fioletowe i nadal są skuteczne farmakologicznie.
są nadal skuteczne farmakologicznie, ale nie są zbyt czyste. Mam nadzieję, że
to było to, czego szukasz.

Powtarzam: /!\ NOT FOR A PERSONAL OR ILLEGAL USE, IT IS ONLY FOR RESEARCH SURPOSE !!! /!\