Diklofenak sodný a léčiva

Dr. X

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
17
Dobrý den. Mám dotazy na všechny odborníky v oblasti medicíny. V současné době mám od lékaře předepsaný Diclofenac sodium a na receptu je napsáno, že při jeho užívání nesmím pít alkohol a chtěl jsem vědět, s čím jiným ho nesmím užívat. Za tři dny půjdu na párty s mu přáteli a přemýšlel jsem o použití kokainu nebo amfetaminů, jako je Adderall nebo Meth bcs. Je to dobrý nápad nebo bych to s tím neměl kombinovat a prostě přestat užívat léky asi jeden den? Je předepsán na zdravotní stav včetně "vody" v kolenou, infekce, kterou mám už 3 roky a která mi způsobila bolest všech kloubů.

Paracelsus

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
346
Zdravím vás!
Kombinace diklofenaku s látkami stimulujícími centrální nervový systém obecně nemá významné přímé interakce. Je však třeba vzít v úvahu několik faktorů:

1. Individuální zdravotní stavy: Oba léky mohou zvyšovat krevní tlak. Pokud máte hypertenzi nebo kardiovaskulární problémy, jejich kombinace by mohla tyto stavy zhoršit.

2. Nežádoucí účinky: Diklofenak může způsobit gastrointestinální problémy, zatímco stimulancia mohou způsobit ztrátu chuti k jídlu, úzkost a nespavost. Jejich kombinace může zvýšit pravděpodobnost nebo závažnost těchto nežádoucích účinků.

3. Funkce jater a ledvin: Diklofenak je metabolizován v játrech a vylučován ledvinami. Adderall může ovlivnit aktivitu jaterních enzymů a funkci ledvin. Pokud máte nějaké problémy s játry nebo ledvinami, může Vám kombinace těchto léků způsobit potíže.

4. Dávkování a doba trvání: Riziko nežádoucích účinků může u obou léků záviset na dávkování a délce užívání. Vysoké dávky nebo dlouhodobé užívání jednoho z nich může zvýšit riziko komplikací.

Přestože mezi diklofenakem a stimulancii neexistuje žádná významná přímá interakce, je třeba k jejich kombinovanému užívání přistupovat s opatrností.

Dr. X

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
17
Dobře, takže hlavním problémem by měla být moje játra bcs z výsledků krve jsem zjistil(na základě vlastních poznatků), že moje játra bojují s nějakou infekcí bcs leukocytů mám víc než normálně a tak dále. Moje poslední otázka je, jestli bych neměl prostě nic nedělat a prostě mít normální den s mými přáteli nebo je možnost na jeden den vysadit léky a pokud budu cítit bolest, použít jiné léky, které ik nebojují s infekcí, ale jen pomáhají s bolestí a mohou být použity s amfetaminem nebo alkoholem?

Paracelsus

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
346
Vzhledem ke všem vstupním údajům bych tentokrát večírek vynechal, abych dokončil léčbu, překonal případnou infekci a byl ve formě na příště, abych se dobře bavil. Nakonec však nikdo jiný než vy nemůže rozhodnout. Hlavní je pochopit její důsledky a přijmout svou roli v jejich vzniku.